• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  teodorovici

  Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat joi la Cluj că, după calculele actuale, România va fi nevoită să plătească, pentru cadrul financiar trecut, 2007-2014, corecții financiare de un miliarde de euro.

  El a precizat că această sumă, dacă nu ar fi trebuit plătită, ar fi ridicat nivelul de absorbție a fondurilor europene cu procente bune.

  „Corecțiile financiare pe actualul cadru financiar astăzi îl estimăm la un miliard de euro. Sunt corecții financiare venite pe sistemul special, pe achiziții publice, ca și subiect, în mare parte a lor. Adică este prețul pe prostie plătit de România pentru faptul că a pus în funcții cheie oameni, care, din păcate, nu trebuiau să fie acolo. Și mai ales în zona de achiziții publice”, a spus Teodorovici.

  Suma este aproape egală cu pierderile din sistemul bancar din 2014, ceea ce arată că sistemul financiar are probleme serioase.

  Ministrul a precizat că toate proiectele aprobate până în octombrie 2011 sunt supuse corecțiilor financiare. Sursa: Agerpres

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top