• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ipGuvernul s-a ținut de cuvânt și a aprobat astăzi o Hotărâre prin care reglementează emiterea de titluri de stat direct prin intermediul Bursei de Valori, acestea putând fi cumpărate și de persoanele fizice fără să mai fie nevoie de intermedierea vreunei bănci.

  „Guvernul a aprobat astăzi, la propunerea MFP, Hotărârea de Guvern care reglementează instrumentul de datorie publică guvernamentală reprezentat de titlurile de stat adresate persoanelor fizice (populaţiei) ce vor fi emise pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, ca şi instrument de retail, instrument utilizat de altfel de majoritatea ţărilor Uniunii Europene”, explică Ministerul Finanțelor într-un comunicat, preluat de Mediafax.

  Ministerul Finanţelor urmează să selecteze un grup de instituţii financiare care vor acţiona ca intermediari şi vor asigura distribuţia emisiunii în rândul investitorilor. Persoanele fizice vor putea cumpăra titlurile de stat în mod direct, iar ulterior le pot tranzacţiona prin intermediul bursei.

  Un avantaj al titlurilor de stat este scutirea de impozit, ceea ce le face mai rentabile decât multe dintre ofertele depozite la termen ale băncilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Titlurile de stat, disponibile și pentru populație

  1. anca spune:

   Ai primit sfaturi si green light de la specialistii care te-au invatat si despre redevente?

  2. casio spune:

   Este tot o forma de imprumut a guvernui.Draga de harvardista,daca nu pleaca de urgenta de unde a venit,,va face imprumuturi si la camatari.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top