• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • 20131026_IRD002_0Din ce în ce mai multe companii amenință poziția bancomatelor în rutina societății, Apple pariază pe plățile pe mobil, în timp ce CEO-ul American Express spune că nu se teme de dispariția cardurilor din plastic. Tendințele actuale indică la unison că viitorul aparține din ce în ce mai puțin plăților cash.

  Iată un top al primelor 10 țări care s-ar putea confrunta cu o lipsă profundă a banilor lichizi.:

  10. Coreea de Sud

  Ponderea plăților non-cash din totalul plăților: 70%

  Procentul populației cu un card de debit: 58%

  Coreea de Sud ar fi putut fi mult mai sus în clasament dacă nu ar fi existat inițiative sociale și guvernamentale care încearcă să controleze datoriile de uz casnic prin reducerea utilizării de carduri de credit.

  9. Germania

  Procent plăți non-cash din totalul plăților: 76%

  Procent deținut de cardurile de debit în rândul populației: 88%

  Celebrul festival Oktoberfest a devenit în ultimii ani un eveniment destul de costisitor: un litru de bere poate ajunge chiar și la 10 euro. Un mic motiv de consolare ar consta în faptul că petrecaretii nu trebuie să poarte asupra lor multi bani cash pentru a plăti consumația. Din 2012, participanții aveau nevoie doar de un telefon inteligent și un cititor de card încorporat în dispozitivul mobil pentru a putea achita prin card.

  8. SUA

  Ponderea plăților non-cash din totalul plăților: 80%

  Procent din populație care dețin un card de debit: 72%

  Interesul pentru plăți online a explodat în ultimele luni odată cu anunțul făcut de Apple privind lansarea unui portofel economic sau lansarea de către alte companii a unor produse precum ceasurile electronice cu ajutorul cărora poți achita diverse cumpărături.

  Citește continuarea pe wall-street.ro

   

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top