• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ghiseu bancaBăncile europene și americane au eliminat anul trecut 59.000 de locuri de muncă și alte câteva mii de noi concedieri sunt așteptate în Europa, în încercarea echipelor de conducere de a crește profitabilitatea, transmite Reuters.

  Doar 18 dintre cele mai mari bănci europene au eliminat anul trecut 21.500 locuri de muncă, după ce cu un an înainte, în 2013, aceleași bănci concediaseră 56.100 de angajați. De asemenea, șase dintre cele mai mari bănci americane au eliminat anul trecut 37.500 de locuri de muncă, după ce în 2013 concediaseră 45.700 de angajați. În total, în ultimii doi ani, cele mai mari 24 de bănci europene și americane au eliminat 160.000 de locuri de muncă. În procente, o reducere cu 7,3% în cazul celor șase mari bănci americane și de 4,1% pentru cele 18 mari bănci europene.

  „Unele bănci globale au analizat modificările structurale și au decis să-și diminueze baza de costuri. Majoritatea au adoptat măsuri limitate de reducere a costurilor, fără a modifica fundamental modul în care funcționează modelul lor de afaceri”, a afirmat directorul Boston Consulting Group, Aymen Saleh.

  Un studiu al Fondului Monetar Internațional arată că doar 30% din băncile din zona euro au o structură capabilă să asigure o rentabilitate rezonabilă în timp, față de 80% în cazul băncilor americane.

  Un alt factor ce determină concedieri este creșterea operațiunilor de servicii mobile și online banking. Analiștii de la Citi au estimat, luna trecută, că până la 54% dintre locurile de muncă din domeniul serviciilor financiare sunt în pericol din cauza digitalizării.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top