• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Compania de trading Tradeville susține într-o analiză că decizia de neconstituționalitate a Curții Constituționale privind legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric întărește premise favorabile băncilor.

  „La începutul anului, sectorul bancar a avut cea mai slabă evoluție din indicele BET. Acțiunile principalelor bănci au fost ținute sub presiune de posibilitatea ca legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric să primească girul Curții Constituționale, inițial programat pentru 18 ianuarie, apoi 7 februarie. Cea mai afectată ar fi fost Banca Transilvania (TLV), care a preluat un portofoliu de credite în franci odată cu sucursalele locale ale Volksbank. În 2015, banca a derulat un program voluntar de renegociere, care a fost acceptat de peste 83% dintre clienții vizați, însă temerile investitorilor erau că aceste contracte au rămas deschise unei renegocieri suplimentare”, apreciază Georgiana Androne, analist de investiții.

  Celelalte două bănci locale listate, BRD (BRD) și Banca Comercială Carpatica (BCC), sunt expuse „foarte puțin sau deloc” la creditele în franci elvețieni.

  „Într-un context macroeconomic în care Romania s-a bucurat de cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea, susținută de avansul consumului și al creditării în lei, sectoarele ciclice, precum cel bancar, captează trenduri de creștere structurală a veniturilor, pe termen lung. Astfel, apreciem că decizia Curții Constituționale întărește premisele favorabile băncilor”, adăugă aceasta.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Tradeville: Decizia CCR pe conversie întărește premisele favorabile băncilor

  1. Da, vor trece pe primul loc la profitabilitate în Europa pe spatele românilor.. …calca pe cadavre….. numai bani sa iasa…

   • Dragos spune:

    Sunt de cativa ani pe primul loc…si nu oricum in 2015 au avut profit in medie dublu iar in 2016 in crestere fata de anul 2015 in medie cu 50%

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top