• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • misu negritoiuConfederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) susține că firmele multinaționale de asigurări și Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) ar urmări să falimenteze firmele autohtone de transport prin majorarea prețurilor la polița obligatorie RCA.

  „Asigurătorii, împreună cu ASF-ul aflat sub comanda dl. Mișu Negrițoiu, au declanșat în presă o nouă campanie de dezinformare a cetățenilor, pentru a încerca în mod lamentabil să justifice majorările de cost ale prețurilor RCA aplicate transportatorilor, taximetriștilor și celor 6 milioane de cetățeni care asistă neputincioși la această debandadă a prețurilor RCA, care cresc vertiginos, indiferent dacă sunt înregistrate sau nu daune”, se arată în comunicatul asociației.

  Transportatorii susțin că, întrucât ASF refuză sistematic să comunice un preț de referință justificat pentru polițele RCA, COTAR a efectuat aceste calcule. Rezultatul arată că asigurătorii obțin profit la un cost al RCA-ului de 1.200 de euro pe an pentru un camion și 1.300 de lei pe an pentru un taxi.

  Potrivit COTAR, prețul pentru un RCA în acest an a fost de 5.000 de euro pentru un camion și 3.600 de lei pentru un taxi.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Transporatorii, REACȚIE: Asigurătorii și ASF vor să falimenteze firmele românești de profil prin RCA mărit

  1. […] susțin că actualele prețuri pentru polițele RCA i-ar putea falimenta. În acest context, conducerea Autortității pentru Supraveghere Financiară (ASF) a fost chemată […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top