• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ASFTrei foști angajați în domeniul bancar au fost aleși de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a ocupa posturi de directori în instituție. Autoritatea a anunțat, printr-un comunicat, încheierea procesului de recrutare pentru cinci poziții de conducere, posturi pentru care au candidat 68 de persoane.

  La Direcția Supraveghere și Control, Sectorul Asigurări – Reasigurări va fi director Florin Golovatic, care a activat în mai multe bănci, apoi în domeniul auditului, la KPMG și la conducerea societăți de asigurări UNIQA.

  Pentru Direcția Financiar-Administrativă a fost preferat Claudiu Emanuil Stănescu, fost director de filială la BCR și, ulterior, președinte-director general la BCR Leasing. Ulterior, Stănescu a activat la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

  Elena Luminița Zorlescu va fi Șef Serviciu la Serviciul de Management al Portofoliului de Proiecte, Direcția Operațiuni și IT. Ea a lucrat peste 11 ani ca analist și manager de proiect la Raiffeisen, BRD și BCR.

  Alături de cei trei, ASF l-a cooptat în echipa sa pe Bogdan Gabriel Frîncu, ca șef de serviciu la Serviciul Administrativ și Logistică din cadrul Direcției Financiar – Administrativă, iar poziţia de Șef Serviciu la Serviciul Supraveghere Prudenţială, Direcția Supraveghere și Control, Sectorul Instrumente și Investiții Financiare a rămas neocupat.

  ASF este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România și a fost înfiinţată, în 2013, prin comasarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. ASF este condusă, în prezent, de Mișu Negrițoiu, și el fost bancher, în poziția de președinte al ING.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top