• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BRD

  Tribunalul Bucureşti a redus amenda de 4 milioane de euro aplicată băncii BRD – Groupe Societe Generale de către Consiliul Concurenței pentru neacordarea dreptului la inspecție în 2008i la 100.000 de lei.

  Decizia este definitivă și irevocabilă fiind criticată de  președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

   „Mai avem câte-o decizie care nouă ni se pare ciudată, cum e cea de la Tribunalul București de acum câteva săptămâni, în care completul a mers împotriva practicii instanței respective. Nu văd cum BRD poate să fie speriată cu o amendă de 100.000 de lei, cum își poate imagina cineva că ai un efect de descurajare a încălcării de lege când o companie de talia BRD nu poate fi sancționată decât cu 100.000 de lei. Este o decizie definitivă și irevocabilă și în curând trebuie s-o aplicăm”, a explicat Chirițoiu.

  El a precizat că amenda inițială dată de Consiliul Concurenței a fost de patru milioane de euro pentru neacordarea dreptului la inspecție în 2008.

  „Motivația (Tribunalului — n.r.) a fost aplicarea conform regimului general al contravențiilor, care limitează amenda la 100.000 de lei, respectiv aplicarea unei legislații generale peste legislația specială a Concurenței”, a subliniat președintele Consiliului Concurenței.

  Chirițoiu a amintit, însă, un caz similar, cel al Raiffeisen Bank, în care aceeași instanță, pe aceași investigație, a aplicat o sancțiune de un milion de euro. „La Raiffeisen s-a putut un milion de euro, dar la BRD nu s-a putut decât 20.000 de euro”, a mai spus președintele Concurenței.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Tribunalul reduce amenda BRD de la 4 milioane de euro la 100.000 de lei. Şeful Concurenţei critică decizia

  1. […] dintre acestea, BRD, a reușit însă să obțină de la o instanță a Tribunalului București o reducere a amenzii de 4 milioane de euro aplicată pentru refuzul dreptului de inspecție angajaților […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top