• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis TsiprasReprezentanții Uniunii Europene (UE), Băncii Centrale Europene (BCE) și cei ai Fondului Monetar Internațional (FMI) consideră că guvernul de la Atena nu va reuși să-și îndeplinească ținta de excedent bugetar primar în acest an, potrivit unor surse citate de cotidianul Der Spiegel, preluat de Agerpres via Reuters.

  Sursele susțin că situația financiară a Greciei a devenit mai proastă, din ianuarie, după alegerea ca premier a lui Alexis Tsipras (Syriza) și că deficitul de finanțare al Atenei a ajuns până la 20 de miliarde de euro. Presa internațională a scris, citând diferite surse, că executivul elen s-ar putea confrunta cu imposibilitatea de a achita salariile și pensiile dacă nu va reuși să se împrumute.

  Creditorii Greciei analizează, în acest weekend, pachetul de reforme anunțat de Tsipras vineri, cu scopul de a obține deblocarea unei finanțări de 7 miliarde de euro.

  Fostul Guvern elen anunțase anul trecut că Atena va înregistra un excedent bugetar primar de 3% din PIB în 2015 dar sursele citate de ziarul german au declarat: ‘Probabil nu va rămâne nimic din acel angajament’.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top