• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • alexis-tsipras-yanis-varoufakisPremierul de extremă-stânga al Greciei, Alexis Tsipras, a recunoscut că Guvernul pe care îl conduce a elaborat planuri de urgenţă pentru eventualitatea ieşirii ţării din zona euro, dar a negat că ar fi pregătit revenirea la drahmă.

  Fostul ministru al Finanţelor Yanis Varoufakis a dezvăluit că elaborase un plan de implementare a unui sistem paralel de plăţi, pentru a permite continuarea tranzacţiilor bugetare în cazul prelungirii măsurilor de control al capitalului bancar.

  „Nu am elaborat niciun plan de ieşire a Greciei din zona euro, dar am avut planuri de urgenţă”, a declarat Tsipras în Parlament, potrivit Reuters, preluată de Mediafax. „Dacă partenerii şi creditorii noştri pregătiseră un plan de scoatere a Greciei din zona euro, nu era normal ca noi să fi pregătit un plan de urgenţă?”, a argumentat Tsipras.

  Premierul Greciei i-a luat apărarea lui Yanis Varoufakis, acuzat de înaltă trădare.

  Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro. Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu în cadrul unei pachet în valoare de 86 de miliarde de euro care va permite ţării să rămână în zona euro. Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Tsipras RECUNOAȘTE că acuzațiile aduse lui Varoufakis sunt reale: A existat „planul B”

  1. Magda Karolidou spune:

   Eu am auzit discursul Primului Ministru in Parlament , cum am auzit si celelalte discursuri zilele acestea , ca si interviul dat acum cateva zile la un post de radio . Va spun asta ca sa stiti ca ceea ce spun , am auzit cu urechile mele si nu am preluat sau mi-a spus cineva

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top