• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis Tsipras, premierul Greciei si Yanis Varoufakis, ministru de Finante

  Alexis Tsipras, premierul Greciei si Yanis Varoufakis, ministru de Finante

  Grecia nu a reușit să-și convingă creditorii din UE şi FMI să le deblocheze fondurile de sprijin, după o nouă rundă de negocieri, anunță Reuters. Creditorii consideră că așa-numitul pachet de reforme prezentat de cabinetul Tsipras este doar un set de idei şi nu un plan concret. Atena mai are la dispoziție foarte puțin timp până în momentul în care va ajunge la incapacitate de plată.

  Autorităţile elene au încercat să edulcoreze mesajul creditorilor declarând că vor să încheie un acord în baza unor măsuri care să nu afecteze creşterea economică. O sursă apropiată discuţiilor a spus că, deocamdată, oprirea negocierilor nu este semnul unei rupturi, ci un indiciu al progreselor lente ale discuţiilor.

  Disputa dintre Grecia și creditori vizează lista de reforme prezentate oficialilor de la Bruxelles la sfârşitul săptămânii trecute, prin care oficialii eleni vor să arate că angajamentele lor privind disciplina financiară merită sprijin financiar. Astăzi urmează să aibă loc o teleconferinţă a secretarilor de stat din Ministerele de Finanţe ale statelor din zona euro.

  Surse apropiate discuţiilor au afirmat luni că este foarte puţin probabil ca miniştrii din zona euro să se întâlnească înainte de jumătatea lunii aprilie pentru a debloca fonduri pentru Grecia. Ceea ce înseamnă că autorităţile de la Atena trebuie să facă rost de bani să plătească salariile şi pensiile la sfârşitul lunii aprilie şi să ramburseze, pe 9 aprilie, o datorie de 460 de milioane de euro către FMI.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top