• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis Tsipras 2Premierul de extremă-stânga al Greciei, Alexis Tsipras, propune convocarea unui referendum în cadrul partidului Syriza, duminică, pe tema reformelor convenite cu creditorii internaţionali. Într-un discurs rostit în faţa celor 200 de membri ai Comitetului central al Syriza, Tsipras a evocat „decizii dificile”, propunând organizarea duminică a unui referendum intern pe temă măsurilor stabilite cu Eurogrup.

  „Oricine vrea un alt guvern sau un alt premier trebuie să spună. Cei care cred că acesta este cel mai prost memorandum convenit cu creditorii trebuie să ne spună”, a adăugat Tsipras, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

  O facţiune din cadrul formaţiunii de extremă-stânga Syriza – Platforma Stângii – se opune măsurilor convenite de Alexis Tsipras cu creditorii internaţionali. În acest context, Tsipras a propus şi organizarea unui congres extraordinar al Syriza în septembrie, pentru stabilirea noii strategii guvernamentale. „Îndemn pe toată lumea să asume responsabilitatea, pentru unitatea partidului Syriza”, a declarat Tsipras.

  Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro. Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu în cadrul unei pachet în valoare de 86 de miliarde de euro care va permite ţării să rămână în zona euro. Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top