• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • fitchAgenția de rating Fitch a redus de la stabilă la negativă perspectiva de rating a Turciei, acesta fiind stabilit la BBB-.

  Analiștii susțin că puciul eșuat confirmă riscurile mari pentru stabilitatea politică a țării.

  În plus, calificativele pentru emisiunile de bonduri în valută și lire turcești negarantate în moneda locală au fost plasate, de asemenea, la BBB-, potrivit unui comunicat de presă.

  Agenția de rating a subliniat că „epurarea” demarată de autoritățile turce după tentativa de lovitură de stat, cu circa 70.000 de angajați din sectorul public reținuți până în prezent, generează incertitudine în legătură cu capacitatea și continuitatea politicilor țării.

  Totodată, recentele atentate teroriste au un impact important asupra sectorului turismului, ce reprezintă, direct, circa 3% din PIB și 13 % din veniturile externe curente.

  Agenția a menționat, în acest sens, că veniturile înregistrate din sosirile de turiști străini au scăzut cu 41 % în ritm anual.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top