• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • credit europeTurcii de la Credit Europe Bank nu par să fi aflat că nu mai suntem sub ocupație otomană, aplicând legea românească și hotărârile instanțelor de judecată după reguli proprii, inspirate probabil din jurisprudența Înaltei Porți.

  Una dintre clientele băncii povestește pe o rețea de socializare modul bizar în care urmașii lui Suleyman Magnificul înțeleg să aplice deciziile instanțelor de judecată din România.

  Clienta în cauză a câștigat un proces referitor la clauzele abuzive, obținând, în mod deloc surprinzător, restituirea banilor pe care îi plătise ani de zile în contul unor comisioane incluse abuziv în contractul de credit, plus cheltuieli de judecată din partea băncii.

  Surpriza a venit de-abia după decizia instanței de judecată. Gândindu-se probabil că sunt prea inteligenți pentru o țară atât de mică, cum este România, turcii conduși de Yakup Cil (foto) au aplicat, chipurile, sentința judecătorilor, însă într-o manieră proprie și la fel de abuzivă ca până atunci.

  Mai exact, nu au virat banii într-un cont indicat de client, așa cum ar fi fost normal și de bun simț să se întâmple, ci au deschis un cont nou în care au pus suma indicată de instanță, cont a cărui deblocare a fost condiționată de semnarea unui act adițional prin care s-ar fi obligat să nu mai aibă alte pretenții de la bancă ulterior.

  Inutil să mai spunem că este ilegal să condiționezi aplicarea unei decizii judecătorești definitive, ba chiar se poate vorbi de un șantaj, pedepsit de Codul penal din România. Nu trebuie omis nici faptul că banca nu are voie să deschidă un cont decât la solicitarea clientului, și doar după ce acesta a semnat toate actele prevăzute în procedurile interne aprobate de Banca Națională. A României, nu a Turciei.

  Practica nu este una nouă, existând multe cazuri de bănci care au aplicat deciziile instanțelor din procesele pe clauze abuzive chiar și după jumătate de an, sau chiar deloc, preferând să aștepte executarea silită. Este însă o metodă originală și inventivă de a-și bate joc de clienți, pentru care șefii Credit Europe Bank ar putea primi un premiu de la colegii de breaslă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Turcii de la Credit Europe Bank trăiesc după legile din secolul 16

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top