• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ioana Petrescu Darius ValcovBugetul pe 2015 este în continuare în ceață, iar ultimele declarații făcute de actorii principali nu fac decât să adâncească misterul din jurul său. Deși au sediul în aceeași clădire, ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, și cel al Bugetului, Darius Vâlcov, nu par să se fi pus de acord în privința momentului în care România va intra în rândul lumii din acest punct de vedere.

  Ieri, Ioana Petrescu a dezvăluit faptul că proiectul de buget pe anul 2015 va fi disponibil de-abia la jumătatea lunii ianuarie, asta deoarece mai întâi el va trebui discutat cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional în cadrul vizitei acestora în România.

  „Proiectul de buget pe anul 2015 se va lucra împreună cu Fondul Monetar, la începutul lunii decembrie, la nivel tehnic. El va fi însuşit de posibilul nou guvern şi de posibilul nou premier, foarte probabil, în ianuarie 2015 şi asta pentru că Fondul Monetar insistă să vină în misiune oficială în ianuarie 2015, pentru că ei au politica să nu negocieze sau să semneze scrisori de intenţie cu guverne interimare”, a declarat Petrescu, citată de Mediafax.

  Pe de altă parte, ministrul Bugetului spune că până la finalul anului bugetul ar putea să fie deja votat, și că până la sfârșitul lunii noiembrie proiectul va fi prezentat către Parlament.

  ”Noi avem draftul de buget pe actualul cadru fiscal. Urmează ca viitorul premier, împreună cu echipa de ministerul Finanțelor, cu mine și cu doamna Petrescu, să discutăm la sfârșitul lui noiembrie dacă păstrăm acest cadru fiscal împreună cu Fondul Monetar Internațional și cu Comisia Europeană. După ce finalizăm aceste discuții supunem transparenței și dezbaterii acest buget și probabil după 30 de zile de dezbateri el va intra în Parlament și va fi adoptat”, a declarat Darius Vâlcov ieri, la o emisiune a B1 TV, după declarația Ioanei Petrescu. De altfel, Vâlcov avusese aceeași poziție și marți, când spunea că până la finalul anului bugetul va fi aprobat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Uite bugetul, nu e bugetul. Ioana Petrescu și Darius Vâlcov se contrazic în presă

  1. costel spune:

   Bugetul este o promisiune care nu se respecta decit NUMAI pentru a baga bani in buzunarele politicienilor si bugetarilor.Mircea Cosea a facut o descriere a propunerii de buget extrem de realista.Se pleaca de la CHELTUIELI.Adica cit vrea guvernul sa cheltuiasca in loc sa se porneasca de la VENITURI.Pentru a se acoperi cheltuielile se propun surse de venit care NU SE REALIZEAZA NICIODATA.Atunci cin Presedintele Traian Basescu a propus romanilor sa cheltuiasca cit cistiga,cine il injura???PNL si PSD!!!Binenteles si romanii carora le propusese sa munceasca nu sa stea cu mina intinsa la pomana.O inteleg pe d-na Petrescu ca se bucura ca nu o sa mai prezinte bugetul Presedintelui Basescu.Nu o sa o mai faca de ras un om care nu are studiile la Harvard.Dar bucuria d-nei ministru inseamna INCALCAREA LEGII.Dar asta nu mai are importanta daca romanii au votat PSD!!!

  2. quitmonty1 spune:

   Fatuc-o mai bine te-ai duce ACASA la tine in America si ai lasa
   abureala din Romania sa o practice alt cineva. Exista o ziicala:
   „” Cum este Turcul este Si PISTOLUL!!! „”
   Cum este Plagiatul de Ponta asa este si aceastra Ministrina!!!
   Halal Natioune pe ce maini ai ajuns.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top