• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • standardsummary_2302283bFraudele şi practicile incorecte din marile bănci occidentale au ajuns la un nivel atât de mare, încât acestea au început să apeleze la specialişti pentru a-i depista pe angajaţii care încalcă legea. Nu pentru că ar fi nemulţumite de practicile ilegale, ci pentru că au ajuns să plătească amenzi de miliarde de euro din cauza lor.

  Banca britanică Standard Chartered a anunţat că tocmai a angajat doi foşti procurori specializaţi în criminalitatea financiară, aceştia urmând să urmărească tranzacţiile efectuate prin intermediul băncii şi să identifice posibilele operaţiuni de spălare de bani, potrivit Reuters.

  La sfârşitul lunii noiembrie, Standard Chartered l-a angajat pe Vincent Heintz pentru a conduce divizia de investigaţii privind criminalitatea financiară din cadrul filialei americane a băncii, iar în decembrie l-a angajat pe Evan Weitz, expert în legislaţia americană privind spălarea de bani, pentru a fi adjunctul primului.

  Banca britanică are toate motivele să plătească foşti oameni ai legii pentru a o consilia. În ultimii ani, ea a fost acuzată în mai multe rânduri de încălcarea legislaţiei americane privind spălarea de bani şi a interdicţiilor de a efectua tranzacţii financiare cu ţări aflate sub sancţiuni.

  În 2012, Standard Chartered a plătit 667 milioane de dolari amendă pentru încălcarea sancţiunilor impuse Iranului, iar în acest an a mai plătit o amendă de 300 milioane de dolari după ce la un control s-au descoperit probleme majore în sistemele automate de detectare a tranzacţiilor suspecte de spălare de bani.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top