• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Traian Halalai

  Băncile străine au retras de la începutul crizei sume enorme de bani din România. Procesul de dezintermediere, care înseamnă recuperarea liniilor de finanţare, a totalizat circa 1.5 miliarde de euro doar în primele trei  luni ale anului.

  Suma pe care băncile străine ca Erste, Raiffeisen, Societe Generale, Unicredit şi restul au retras-o în ultimi 6 ani este mai mare, de circa 9 miliarde de euro, a

  Acest lucru l-a dezvăluit CEO Exim Bank, Traian Halalai, într-un interviu pentru Bursa. El vorbeşte de retrageri imense de la începerea crizei în România.

  Numai în primul trimestru al acestui an, băncile mamă au retras din România 1,5 miliarde euro. Până acum, sigur retragerile au depăşit două miliarde euro, de la începutul crizei scăderea expunerii fiind de 9 miliarde euro. În aceste condiţii, în mod clar nu putem vorbi de un fenomen real de relansare a finanţării din partea băncilor.

   

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Un bancher recunoaşte. Străinii retrag bani din România pe bandă rulantă

  1. […] Un bancher recunoaşte. Străinii retrag bani din România pe bandă rulantă […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top