• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  tetik

  Preluarea Volksbank de către Banca Transilvania a suscitat numeroase semne de întrebare. Cea mai profitabilă bancă cu capital românsc semnificativ în structura acţionariatului, achiziţiona banca cu cele mai multe probleme.

  Nicolae Cinteză, şeful Direcţiei de Supraveghere din BNR a lansat la Sinaia o informaţie interesantă: acţionarii din Austria ai Volksbank vin de acasă cu un miliard de euro pentru a face banca atractivă în faţa noilor cumpărători.

  Nicolae Cinteză a indicat faptul că până acum Volksbank a cheltuit peste 400 de milioane de euro în procesul de restructurare al băncii necesar pentru vinderea ei.

  Săriţi de un miliard ca să o vindeţi, ar fi spus Cinteză către un vicepreşedinte Volksbank la un seminar, conform economica.net.  

  Miliardul de euro ar fi asigurat inclusiv conversia creditelor CHF în euro, operaţiune ce va fi efectuată de Banca Transilvania cu banii austriecilor.

  Conducerea BT, reprezentată de CEO-ul Omer Tetik şi şeful CA Horia Ciorcilă, a precizat că afacerea nu ar fi fost deloc una pierzătoare, dar să nu uităm că BT este listată la bursă.

  ciorcila

  Volksbank a fost cumpărată  de către BT  cu un discount semnificativ a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, la Bacău, cu ocazia adunării generale a acţionarilor SIF Moldova. Discountul a fost făcut pentru a acoperi riscul adică expunerea mare pe credite CHF.. 

  Horia Ciorcilă a mai precizat: „BT cumpără o bancă bine capitalizată şi cu rată de NPL-uri (credite neperformante) sub media pieţei. În plus, aşa cum am afirmat, BT va face o ofertă raţională şi rezonabilă clienţilor Volksbank”.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top