• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Rasvan Radu - CEO Unicredit

  UniCredit Bank a înregistrat un profit net de 24,3 milioane euro (108,7 milioane lei) în primul trimestru din acest an, în creștere cu 106% față de aceeași perioadă a anului trecut.

  Volumul activelor la finalul lunii martie a totalizat 7,4 miliarde euro (33,3 miliarde de lei). Portofoliul de credite brute, inclusiv finantarile acordate prin leasing, s-a situat la 5,4 miliarde de euro (24,3 miliarde de lei), evolutia acestuia fiind sustinuta in principal de cresterea volumului finantarilor acordate clientilor din segmentul companii, a creditelor de consum pentru clientii persoane fizice precum si a finantarilor prin leasing. Totodata, depozitele clientelei se situeaza la un nivel de 4 miliarde euro (17,9 miliarde de lei).

  “Am inceput anul cu evolutii foarte bune atat in segmentul de companii, cat si in cel de retail – unde, asa cum am anuntat inca de anul trecut, urmarim o accelerare a activitatii si o crestere a cotei de piata. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in martie 2016 numarul de clienti persoane fizice a fost mai mare cu circa 12% fata de martie 2015. In contextul lichiditatii din piata, volumul de depozite aferent clientilor companii a crescut cu 47% fata de martie 2015, in timp ce in zona de credite corporate cresterea in acelasi interval a fost de 11%”, a declarat Rasvan Radu, country chairman UniCredit in Romania si CEO al UniCredit Bank.

  In ceea ce priveste UniCredit Consumer Financing, companie membra a Grupului UniCredit, aceasta a inregistrat in primul trimestru din 2016 o crestere aproape dubla a volumului de vanzari de credite de consum fata de acelasi interval din anul precedent. Volumul de vanzari in magazine, realizate in contextul parteneriatelor strategice incheiate cu marii comercianti, a fost de 4 ori mai mare in perioada ianuarie-martie 2016 fata de anul precedent, iar numarul de carduri emise – cu 40% mai mare la sfarsitului lunii martie 2016 fata de acelasi interval din 2015.

  Totodata, volumul noilor finantari acordate prin Unicredit Leasing n primele trei luni din 2016 a fost de 79,3 milioane de euro, iar valoarea de achizitie a bunurilor finantate de 95,4 milioane de euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top