• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • coltuc

  Avocatul Marius Coltuc anunţă prin intermediul unui articol trimis redacţiei Paginadebănci.ro o perioadă furtunoasă pentru bănci, prin prisma celor aproape 2.500 de dosare ce se pot finaliza în aprilie.

  Iată ce anunţă Marius Coltuc despre cele 2.500 de dosare:

  Cele mai multe, peste 90%, se vor incheia in prima instanta(pozitiv sublinierea noastra) la sfarsitul lunii martie ,inceputul lunii aprilie 2015.

  Ce au solicitat consumatorii?

  BCR

  Clienţii BCR care au dat banca în judecată sau au reclamat-o la protecţia consumatorilor au vizat în special clauza referitoare la modul de calcul al dobânzii. BCR utiliza înainte de 2010 o dobândă introductivă fixă în primul an, urmată de o dobândă internă la care adăuga o marjă de 1,5-2% în cazul creditelor ipotecare. După primul an de credit ratele clienţilor creşteau semnificativ şi continuau să crească pe măsură ce banca majora dobânda de referinţă. Faptul că aceasta nu era definită în contract a făcut ca unele instanţe să o declare ca abuzivă şi fie să o asimileze Euribor şi să o reducă în consecinţă, fie chiar să o elimine. Clienţii au mai reclamat şi diferite comisioane.

  Raiffeisen Bank

  Clienţii în litigiu cu Raiffeisen Bank au atacat în special clauzele privind comisionul de administrare/comisionul de procesare şi clauza referitoare la dobândă, potrivit căreia dobândă fixă poate varia în funcţie de decizia băncii.

  OTP Bank

  În cazul OTP Bank, clienţii contestă în special modul de calcul al dobânzii. OTP a utilizat o clauză din contract pentru a creşte substanţial dobânzile împrumutaţilor „în funcţie de politica proprie”. Alţi clienţi au contestat existenţa unui comision de acordare şi au cerut restituirea lui.

  Volksbank

  Volksbank are cele mai multe procese cu clienţii pe rolul instanţelor. Aceştia au reclamat în special existenţa comisionului de risc, semnificativ ca procent în rata lunară, şi în mai mică măsură modul de calcul al dobânzilor – acestea, deşi fixe, au crescut în unele cazuri.

  Banca Românească

  Banca grecescă a practicat aproximativ acelaşi tip de dobândă ca BCR. Fixă în primul an şi variabilă din al doilea, după o formulă cunoscută doar băncii. În criză, clienţii au suportat greul după ce banca le-a crescut ratele lunare.

  Credit Europe Bank

  În cazul Credit Europe, clienţii au reclamat în special existenţa în contract a unui comision de acordare a creditului şi a unuia de administrare.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top