• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • valcovBăncile sunt sceptice în privința planurilor Ministerului de Finanțe de a împrumuta sume mai mari prin intermediul obligațiunilor guvernamentale, la scadențe de asemenea mai mari decât cele la care au reușit să se împrumute până acum.

  Noul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, vrea să înceapă anul în forță din acest punct de vedere, având nevoie de bani pentru a acoperi pomenile electorale oferite de Guvernul Ponta în campania electorală.

  Ministerul Finanţelor doreşte să împrumute 3,5 miliarde lei în ianuarie 2015, cu o maturitate medie de 4,4 ani, în timp ce, în 2014, planul de emisiuni de titluri de stat a fost de 3,6 miliarde de lei în medie pe lună şi maturitatea planificată, de 4 ani, potrivit unui raport al ING Bank România, citat de capital.ro.

  „Estimăm nevoia brută de finanţare pentru anul viitor la aproximativ 33 miliarde de lei, aşadar planul pentru luna viitoare pare uşor ambiţios (valoarea, cu 27% peste media lunară de emisiuni de titluri de stat)”, se spune în raport.

  Economiştii ING susţin că se aşteaptă ca oferta de titluri să fie uşor absorbită de piaţă, având în vedere „condiţiile generoase de lichiditate”.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top