• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • valcov

  Darius Vâlcov va rămâne în funcţie până la aprobarea, în ședință de Guvern, a Codului fiscal și de procedură fiscală, ceea ce înseamnă maxim miercurea viitoare, a declarat luni premierul Victor Ponta

  El a arătat că cele două proiecte se află în circuitul de avizare, iar schimbarea ministrului de Finanțe ar însemna întârzierea acestui circuit.

  Întrebat dacă a găsit un înlocuitor pentru Darius Vâlcov, Victor Ponta a susținut că nu a avut timp să discute acest subiect.

  „Nu am discutat încă, nu am avut eu când să discut cu posibilii înlocuitori, după care voi discuta și cu președintele României și în cadrul partidului și voi face propuneri. (…) Cele două proiecte sunt plecate pe circuitul de avizare. În măsura în care se schimbă persoana ministrului trebuie să reluăm circuitul de avizare, ceea ce înseamnă încă o lună, o lună și jumătate. Or, voi transmite demisia dlui Vâlcov, solicitarea de demisie către președintele României imediat după ce în ședința de Guvern aprobăm cele două proiecte și pleacă spre Parlament. Nu știu dacă putem miercuri, dacă nu miercurea cealaltă cel mai târziu”, a precizat premierul.
  Preşedintele Johannis i-a cerut explicaţii lui Ponta.  „Având în vedere că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de ministrul Finanţelor, domnul Darius Vâlcov, m-aş fi aşteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcţie, înţelegând că afectează activitatea şi credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situaţie, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a domnului Darius Vâlcov”, spune preşedintele Iohannis în mesaj, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top