• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • darius-valcov-in-buget-venim-cu-cateva-surprize-extrem-de-placute-286046Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să mărească plafonul maxim al creditelor pe care România le poate contracta din piețe externe cu trei miliarde de euro, prin extinderea programului Medium Term Notes (MTN), potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat pe siteul instituției.

  Documentul prevede modificarea plafonului programului-cadru de emisiuni de titluri de stat „Medium Term Notes”, la o sumă maximă, în orice moment, de 18 miliarde euro sau echivalent în orice valută, față de 15 miliarde de euro cât este în prezent.

  Potrivit notei de fundamentare a ordonanței, până în prezent România s-a împrumutat cu aproape 13 miliarde de euro. În același document se arată că pentru anul 2015 se are în vedere un necesar de finanțat de pe piețele externe de aproximativ 2,5 mld. euro, iar pentru anul 2016 de aprox. 1,5 mld. euro. La acestea se poate adăuga circa un miliard de euro pentru preschimbarea obligațiunilor existente cu obligațiuni noi (tranzacții de buy-back/ bond exchanges).

  proiectHGmodifHG1264_2010_17032015

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top