• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningen

  Austriecii de la Raiffeisen au pus un olandez în fruntea subsidiarei din România. Steve Van Groningen locuieşte în România din 2001 ajungând în ultimul timp chiar reprezentant al bancherilor prin preşedinţia de la Patronatul Bancar şi exponent al afaceriştilor străini.

  Provenit dintr-o generaţie de bancheri, Van Groningen pare axat exclusiv pe apărarea drepturilor bancherilor şi mai puţin ale clienţilor.

  În rest, are activităţi de corporatist progresist, participă la triatlon, organizează maratoane, sau propune nonşalant soluţii pentru mediul politic în relaţia cu mediul de afaceri.

  Ca şi Victor Ponta este vegetarian iar pe blog scrie mai rar ca Turcescu.

  Steven van Groningen a absolvit Universitatea Leyden din Olanda, cu specializare în drept comercial. S-a angajat în.banking, la ABN Amro luând pulsul crizei financiare din Rusia anilor ’90.

  A devenit CEO al Raiffeisen Bank România în 2002, dupăî fuziunea cu Banca Agricolă.

  Steven van Groningen a crescut într-un mic oraş olandez, Deventer, cunoscut pentru şcoala latină la care a studiat Erasmus şi pentru faptul că era un important nod comercial pentru Ţările de Jos. Tatăl său era directorul general al unei bănci „mici, regionale”, aceeaşi poziţie fiind ocupată anterior de bunicul şefului Raiffeisen şi de străbunicul său. Tatăl străbunicului a fost însă cel care a deschis apetitul pentru banking în familia van Groningen, fiind un cunoscut broker de credite în oraş în secolul XIX.

  Van Groningen s-a remarcat prin determinarea cu care apără drepturile bancherilor în faţa ANPC sau a oricăror altor instituţii care ar vrea să limiteze sau să reglementeze mai drastic activitatea acestora.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top