• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningen

  Posibilitatea ca Volksbank să propună clienţilor o conversie a creditului CHF la un curs de 2.5 lei poate provoacă reacţii în sistemul bancar.

  Celelalte bănci cu expunere pe credite CHF nu îşi doresc să adopte o măsură similară, iar BNR s-ar vedea silită să recunoască faptul că s-a înşelat atunci când a susţinut că o conversie la un alt curs decât cel al zilei ar duce la falimente bancare.

  Poate nu întâmplător, Nicolae Cinteză şeful Comsiei de Supraveghere a BNR  a ieşit ieri în presă spunând că nu este vorba de o conversie la un curs mai mic  ci de un discount aplicat unei conversii la cursul zilei. Adică, stai aşa că nu-i aşa, varianta BNR.

  În spate ar putea fi un grup de bănci cu expunere pe creditele CHF din care fac parte bănci ca Raiffeisen, OTP, Banca Românească.

  Întâlnire cu Traian Băsescu la Cotroceni

  gron2

  Cel care dă greutate este Steve Van Groningen, CEO Raiffeisen şi preşedintele Patronatului Bancar. Olandezul Van Groningen este şi reprezentantul oamenilor de afaceri străini, el fiind chemat la Palatul Cotroceni de către Traian Băsescu pentru a discuta pe marginea reducerii CAS-ului, după celebra întâlnire cu Victor Ponta şi ministrul Ioana Petrescu.

  Van Groningen este şi cel mai cunoscut bancher străin, el conducând Raiffeisen din 2002 şi conversând foarte bine în limba română.

  Analizând lucrurile în această cheie este clar că Van Groningen poate reprezenta cu uşurinţă nu doar interesele Raiffeisen dar şi al celorlalte bănci străine, având pârghiile necesare pentru a negocia cu autorităţile române.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Van Groningen, şeful Raiffeisen, conduce “CARTELUL” anti-conversie?

  1. zap spune:

   Steven,
   Nu te mai baga in seama si nu mai face presiuni;
   Ai putea sa nu mai fi asa lacom si sa iei exemplul Volksbank.
   Ati profitat destul de Romania.

  2. otilia spune:

   La izvor cu apa calda , Vine-un castor de se scalda . S-a scaldat el s-a scaldat, Dar mai rau s-a intinat!!. Sus in munte s-a urcat, Blana de si-a scuturat , Jos pe vale-a coborat , Sub o tufa s-a varat Si-a visat un vis urat. ….Vine vulpea si-l trezeste , Si cu-n ochi mi-l iscodeste : ___ Scoala castore fartate , Nu dormi pe nemancate !! , N-auzi caini ?? , n-auzi copoi ?? , Cum ne cata pe-amandoi????. Vin copoii sa ne muste , Vanatorii sa ne-mpuste .

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top