• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningen

  Raiffeisen Romania are o expunere de 350 milioane euro pe credite în CHF. Dar aceste credite sunt asigurate impotriva riscului valutar, acelaşi risc valutar pe care banca nu vrea să-l împartă cu clienţii.

  Raiffeisen Bank Romania stă mult mai bine decât filialele din alte ţări estice privind valoarea totală a creditelor CHF. Doar 350 milioane euro, faţă de cele 2,8 miliarde euro acordate de Raiffeisen în Polonia, 267 milioane euro în Croatia, 131 milioane euro în Ungaria şi 80 milioane euro în Serbia, a precizat Raiffeisen Bank International.

  Raiffeisen a făcut un anunţ care anulează, în ceea ce o priveşte, toate dizertaţiile BNR pe tema pierderilor bancare în cazul conversiei. Toate poziţiile CHF sunt asigurate impotriva riscului valutar , prin finanţări în aceeaşi valută şi operaţiuni de schimb valutar.

  Impactul aprecierii francului asupra ratei de capitalizare a bancii este neutru, mentioneaza banca, intrucat grupul RBI detine obligatiuni denominate in CHF cu valoare de capital de rang 2 (Tier 2), conform bancherul.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Van Groningen(Raiffeisen) şi-a asigurat creditele de 350 milioane CHF împotriva riscului valutar

  1. Dan spune:

   Noutate absoluta, oferta de lucru la domiciliu, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala, conditia minimala : calculator conectat la internet , cunostiinte minime de operare pe internet . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: dannicolcioiu@gmail.com

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top