• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

   

  bancheri

  Băncile din România vor continua şi în 2015 eliminarea creditelor neperformante din bilanţuri conform Fitch Ratings.

  Potrivit Fitch s-a constatat creşterea costurilor pentru acţionarii băncilor, precum şi o mai mare volatilitate a dinamicii financiare a instituţiilor de creditare.

  Curăţarea portofoliilor bancare ar trebui să ducă la schimbarea profilelor de credit, spune o analiză a agenţiei  privind perspectivele calificativelor acordate băncilor din Europa Centrală şi de Est.

  Agenţia notează că formarea de noi împrumuturi neperformante la nivelul sistemului bancar din Europa Centrală şi de Est a încetinit în ultimele 12 luni.

  Mare parte din ratingurilor pentru datoriile pe termen lung al băncilor din ECE  reflectă sprijinul potenţial din partea băncilor mamă, care rămânfidele regiunii, se arată în raport, dar în Ungaria, băncile ar putea avea nevoie de noi injecţii de capital.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top