• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Laura AndreiDupă mai bine de patru luni de hibernare, unul dintre dosarele în care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor de judecă cu băncile în problema clauzelor abuzive din contractele de credit a fost în sfârșit deblocat, ajungând la secția competentă din cadrul Tribunalului București.

  Este vorba de dosarul 5410/3/2014, în care ANPC solicită eliminarea unor clauze abuzive din contractele OTP Bank, înregistrat la Tribunalul București pe 17 februarie 2014, așadar în urmă cu aproape un an. Acesta a fost mai întâi repartizat Secției a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, care și-a declinat competența în luna iulie către Secția a IV-a Civilă.

  Ulterior, pe 2 octombrie Secția a IV-a Civilă și-a declinat competența în favoarea Secției a VI-a Civilă, însă de atunci și până ieri nu a fost redactată hotătârea judecătorească propriu-zisă, iar dosarul a rămas în stand-by, neputând fi înregistrat la Secția a VI-a pentru a primi un termen.

  În această dimineață el a fost înregistrat în cele din urmă la Secția a VI-a Civilă, urmând să primească, cel mai probabil, și un prim termen de judecată în scurt timp. Ieri în jurul prânzului, răspunsul pe care l-am primit de la Secția a IV-a Civilă a fost că nu era redactată încă hotărârea, prin urmare e rezonabil să presupunem că redactarea acesteia s-a petrecut în cursul zilei.

  Cum a fost posibil să dureze aproape patru luni redactarea unei decizii judecătorești care necesita mai puțin de o zi? Motivul ar fi supraîncărcarea instanței în perioada noiembrie-decembrie, atunci când judecătorii au fost în fiecare zi în sala de judecată și nu au mai putut acoperi și activitatea de redactare a hotărârilor, după cum ne-a declarat președintele Tribunalului București, Laura Andrei (foto).

  Procesul dintre ANPC și OTP este doar unul dintre cele 11 în care Autoritatea cere eliminarea cu efect erga omnes (din toate contractele) a unor clauze abuzive, fiind de astăzi și cel mai avansat dintre ele, din moment ce a ajuns în cele din urmă la secția competentă pentru a judeca speța.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  7 Responses to VESTE BUNĂ. Dosarul dintre ANPC și OTP, înregistrat astăzi la secția competentă a Tribunalului București

  1. cetatean spune:

   MOTIVUL A FOST SA VADA JUDECATORII CE FAC BANCILE SI STATUL CU CETATENII CA APOI SA SE DECLARE SI EI APTI. ADICA TOTI SUNT O INCRENGATURA SI NIMENI NU ARE NIMIC COMUN CU CETATEANUL CHIAR DACANOI II PLATIM

  2. tomozei spune:

   Un MARE ABUZ din partea bancii este acela ca la 1 an de la acordarea creditului a crescut dobanda cu 1,0 % sau chiar cu 1,5 % in timp ce LIBORUL a tot scazut continuu, la momentul actual LIBORUL fiind negativ dar ei continua sa ne impovareze cu DOBANDA F. MARE ( de 5-6 ani, timp in care au incasat cea mai mare parte din dobanda) cand normal ar fi trebuit redusa dobanda prin urmarirea LIBOR-ului ( asta inseamna PROTECTIA bancii / bancilor – camatar /i legalizat /i de catre STAT – prin cei ce conduc partinitor BNR ).

  3. Vedeti mai jos aceasta „OFERTA” a bancii OTP prezentat integral in poza de :
   MARJA FIXA de 6.28% !!!!!!!!!!!!!!
   https://www.flickr.com/photos/antiotp/16347359982/
   si SCADENTAR abuziv (cititi ultima sentinta)
   https://www.flickr.com/photos/antiotp/16346492411

   Dupa cum vedeti este aceasi manevra joasnica de injunghiere prin spate ca si cea adoptata in anul 2010 prin schema OUG 50. Chiar ii iau de prosti acesti camatari verzi pe toti clientii?
   Clauzele abuzive OTP din contractele de credit REVIN in tromba in 2015!
   Cica ei spun ca nu mai au clauze abuzive in contracte, cand tocmai asta ofera ei.
   Nu cumva sa semnati, ca v-ati taiat creanga de sub voi!
   O treime din-trun contract de credit OTP sdandard sunt clauze abuzive, restul de 2/3 este contractul,. Asta in cel mai bun caz, insa daca suntem realisti cel putin jumate din aceste contracte de adeziune preformulate sunt ilegale si nule de drept. Doar trebuie mers in instanta ca sa fie consemnat acest lucur intr-o decizie definitiva si atunci este rezolvata situatia!
   pentru orice info legat de clauzele abuzive OTP si combaterea lor in instanta, va asteptam:
   http://www.clauzeabuziveotp.com
   #clauzeabuziveotp

   • JURCA NINA spune:

    FELICITARI!!! SUPRAAPRECIEREA FRANCULUI, ACESTA ESTE DOAR VARFUL PROBLEMEI, CLAUZELE ABUZIVE SUNT TOLERATE DE BNR DE 1O ANI, DECI JUSTITIA TREBUIE URGENT SA DEA SOLUTII IN TOATE DOSARELE ANPC VERSUS BANCI, MAI ALES CA AU STAT LA SERTAR

  4. Ciprian spune:

   Felicitari pt. investigatie si pt. ca luptati alaturi de noi domnule Pandele.
   Sa stiti ca de anul trecut impreuna cu un coleg de suferinta trimitem aproape zilnic mailuri prin care solicitam in regim de celeritate a se judeca acest proce ANPC vs OTP. Probabil si datorita implicarii cu actiunea pe care noi am numit-o : „sa umplem frigiderul ” , am reusit sa fim mai avansati fata de alte procese ale ANPC cu alte banci.
   O zi buna si tineti-o tot asa.
   Cu respect

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top