• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis TsiprasGrecia a primit o nouă veste proastă , după ce zilele trecute în Germania a fost luată în considerare ieșirea țării din zona euro. Astfel, obligaţiunile guvernamentale grecești achiziţionate de Banca Centrală Europeană în perioada crizei financiare, pentru susţinerea Greciei, nu pot fi restructurate, a afirmat, vineri, Benoit Coeure, membru în consiliul director al instituţiei, citat de bursa.ro.

  „Este ilegală şi contrară tratatelor reeşalonarea datoriilor suverane deţinute de BCE. Tratatele europene sunt foarte clare în această privinţă”, a spus oficialul BCE.

  Grecia va avea alegeri anticipate la data de 25 ianuarie, care ar putea aduce la putere partidul de stânga Syriza, formaţiune ce se opune politicii de austeritate. Această perspectivă îi îngrijorează pe creditorii internaţionali ai Greciei.

  Întrebat dacă posibila victorie a stângii în Grecia înseamnă că BCE are motive suplimentare să lanseze programul de achiziţii de obligaţiuni guvernamentale europene, Coeure a răspuns: „Nu, nu există nicio legătură. Deciziile de politică monetară ale BCE sunt pentru întreaga zonă euro, din care Grecia reprezintă o parte foarte mică. Asta nu înseamnă că BCE nu urmăreşte cu atenţie evoluţia din Grecia, dar discuţiile privind potenţiala ieşire a ţării din zona euro nu au sens”.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top