• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • cursbnrTendința descendentă a monedei unice europene în fața leului ar putea continua și în perioada următoare, iar leul ar putea ajunge la cele mai bune valori din ultimii ani, potrivit analiștilor de la banca olandeză Rabobank.

  Aceștia văd un argument important pentru creșterea leului în randamentele oferite de titlurile de stat emise de Guvern. Deși dobânzile la care se împrumută statul sunt la minimele istorice, ele rămân deasupra celor din zona euro, putând atrage investitori interesați de randamente ceva mai ridicate.

  ”La fel ca la alte obligațiuni de pe piețele emergente, randamentele celor românești sunt mult mai ridicate comparativ cu cele mai multe țări din zona euro și ar trebui să reprezinte un magnet puternic pentru investitori. Pe măsură ce intrările de capital vor crește, ne așteptăm să vedem ținte de curs mai mici pentru EUR/RON. O scădere sub pragul de 4,38 ar cimenta trendul descendent, cu 4,30 ca următor target potețial pe termen mediu”, se precizează în analiza Rabobank.

  Potrivit analiștilor băncii, aprecierea leului, combinată cu inflația scăzută, vor asigura Băncii Naționale spațiul necesar pentru a reduce rata dobânzii de referință, aflată deja la minime istorice.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top