• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • credite leiDobânzile pe piaţa bancară au crescut, la finalul lunii martie, iar ROBOR la 3 luni a urcat de la minimul istoric atins pe 24 martie, de 1,28%, până la 1,48%, marţi, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). De acest nivel depinde actualizarea lunară sau trimestrială a ratelor dobânzilor pentru clienții cu credite în lei.

  Indicatorul de referinţă pentru majoritatea creditelor în lei, ROBOR la 3 luni, a pierdut în câteva zile tot câştigul din ultimele două luni, potrivit Agerpres. Pe scadenţele mai scurte, dobânzile au crescut chiar mai mult de la o zi la alta, iar marţi au ajuns la 2,38% over night şi la 2,28% la o săptămână, niveluri sunt triple faţă de cele de la începutul lunii martie. Dobânzile au urcat și pe scadenţe mai lungi, dar mai slab, astfel încât ROBOR la 12 luni a ajuns la 1,7%.

  Această creştere de dobânzi pe piaţa monetară vine după o perioadă de scădere constantă. Pentru ROBOR la 3 luni, Banca Naţională a calculat o valoare de 1,4% la începutul lunii martie, iar nivelul de 1,49% a fost atins în data de 2 februarie 2015, indicatorul scăzând ulterior sub nivelul de 1,3%. La finalul anului trecut, ROBOR la 3 luni era de 1,7%, iar în urmă cu un an, 2,97%.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top