• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vicepre-edintele-csm-adrian-bordea-nu-cunoa-te-legea-sau-nu-vrea-s-o-respecte-29867-1

  Adrian Bordea, judecător CSM, a precizat că sistemul judiciar nu este pregătit să preia aproximativ un milion de dosare care ar rezulta din aplicarea insolvenţei persoanei fizice şi nu va avea cine să judece şi unde.

  Bordea a făcut aceste precizări la dezbaterile din comisia juridică a Camerei Deputaţilor pe tema proiectului de lege privind insolvenţa persoanei fizice.

  La nivelul tribunalelor, volumul de activitate a fost de 565.611 de dosare la un număr de 1507 judecători, la nivelul Curţilor de Apel (…) au fost 257.000 de dosare la 817 magistraţi, iar judecătoriile au 1.422.000 de dosare la 2.058 de magistraţi. Dacă 800 mii sau un milion de dosare vor apărea în sistemul judiciar, evident că acesta nu va face faţă cu resursele actuale”, a spus Bordea.

  El a mai arătat că insolvenţa persoanei fizice trebuie conexată cu rezolvarea infrastructurii, a numărului de personal din sistemul judiciar. ”Altfel nu va mai avea cine să judece şi unde să judece. Să aveţi în vedere numărul de judecători necesar, numărul de grefieri, spaţiile unde să se desfăşoare aceste activităţi”, a adăugat Bordea.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top