• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankZvonurile privind o ofertă Volksbank de conversie a creditelor din franci elvețieni în lei la un curs mult sub cel actual capătă contur. Oferta concretă pe care banca ar urma să o trimită clienților a apărut astăzi pe rețelele de socializare, deși ea este, deocamdată, ținută la sertar în sucursale și agenții.

  Clienții cu credite în franci elvețieni vor avea de ales între două oferte, una în lei și una în euro, ale căror rate finale ar fi apropiate și considerabil mai mici decât cele din prezent. De asemenea, banca îi asigură pe clienți că, în afară de micșorarea valorii rămase de rambursat, perioada de rambursare va rămâne aceeași, nu va fi nevoie de garanții suplimentare sau de documente aduse în plus pentru analiza financiară, iar banca va suporta toate taxele și comisioanele necesare.

  În prima variantă, este prezentat un exemplu de calcul pentru un credit cu valoarea inițială de 100.000 de franci elvețieni și un sold rămas de plătit de circa 84.600 de franci. Rata curentă ar fi de 729 CHF, echivalentul a 2.672 lei. În cazul refinanțării propuse, soldul creditului ar ajunge la 55.021 CHF, cu 35% mai mic decât cel inițial și echivalent cu conversia la un curs fix de aproximativ 2,38 lei/CHF. Noua rată lunară ar fi de 1.446 lei, în condițiile unei dobânzi variabile egală cu ROBOR la 3 luni plus 3,5%.

  În varianta conversiei în euro, pe aceleași date ale exemplului, reducerea ar fi mai mică, de doar 29%, soldul creditului ajungând la echivalentul a 60.100 CHF, iar rata nouă ajungând la 354 de euro, echivalentul a 1.565 lei. Dobânda ar fi și în acest caz variabilă, EURIBOR la 3 luni plus 5,45%.

  Pliantele pregătite de Volksbank pentru clienți indică și un site la care aceștia vor putea afla mai multe informații, însă momentan site-ul respectiv nu funcționează. Oferta urmează să fie valabilă până la 30 aprilie 2015.

  Informații despre condițiile pe care le-ar putea cere banca pentru a avea acces la ofertă nu sunt cunoscute deocamdată, însă e posibil să fie vorba în primul rând de renunțarea la procese pe clauze abuzive și/sau denominare, care le-ar putea aduce clienților despăgubiri de mii sau chiar zeci de mii de franci în contul banilor încasați de bancă în mod abuziv.

  Faptul că oficialii băncii se feresc să facă publică această ofertă ar putea avea la bază procesul de la Tribunalul Galați, care are termen joi și ar putea consfinți definitiv și irevocabil prima sentință de blocare a cursului unui credit la nivelul din data acordării plus 10%. În funcție de rezultatul acestui proces, Volksbank ar putea decide dacă merge în continuare cu oferta, o modifică sau aruncă pe foc pliantele tipărite deja.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Volksbank A CEDAT: pregătește conversia creditelor la cursul de 2,38 lei/CHF

  1. […] Volksbank A CEDAT: pregateste conversia creditelor la cursul de 2,38 lei/CHF – paginadebanci.ro169 shares 52 comments 281 likes […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top