• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankÎn ultimele zile, un zvon dătător de speranţe a început să circule în rândul clienţilor cu credite în franci elveţieni ai Volksbank. Mai exact, că după numeroase procese pierdute şi cu perspectiva unor pierderi şi mai mari în instanţă, banca ar fi dispusă să accepte conversia creditelor din franci în lei la un curs aflat undeva la jumătatea distanţei între cel actual şi cel dinaintea crizei, circa 2.8 lei/CHF.

  Mai mult, se pare că o astfel de informaţie a mai circulat şi în această vară, fără să se concretizeze până acum în niciun fel. Din câte se pare, nu se va concretiza nici în viitor, luând în considerare poziţia oficială pe care am obţinut-o de la bancă.

  Aceste informaţii nu sunt reale, Volksbank nu are o astfel de ofertă”, au declarat pentru Pagina de Bănci reprezentanţii Volksbank, precizând totodată că nici pentru perioada următoare nu pregătesc vreo ofertă de conversie la un curs mai avantajos decât cel de la casa de schimb a băncii.

  Volksbank a pierdut deja în instanţă, deocamdată printr-o sentinţă nedefinitivă, un prim proces pe tema conversiei creditelor, Tribunalul Galaţi stabilind un curs fix cu 10% mai mare decât cel de la data acordării creditului pentru o clientă cu credit în franci elveţieni.

  O altă bancă afectată de creditele în franci elveţieni, Raiffeisen, a cerut printr-o cerere reconvenţională la Tribunalul Bihor ca, în cazul în care instanţa aprobă conversia la cursul istoric, să fie readusă şi dobânda la nivelul de atunci.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top