• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankÎnalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul înaintat de Volksbank România în primul proces colectiv declanșat împotriva băncii. Astfel, decizia din decembrie 2012 a Tribunalului București, prin care banca a fost obligată să elimine din contractele de credit mai multe clauze abuzive și să restituie banii încasați în contul acestora, rămâne definitivă și irevocabilă.

  Grupul de 340 de clienți era inițial mult mai mare, circa 1.200, însă pe parcurs au fost disjunse două dosare separate din cel inițial, unul judecat la Judecătoria Sectorului 2 și unul la Tribunalul București. De asemenea, o parte a reclamanților au renunțat pe parcurs la judecată, cel mai probabil în urma unor înțelegeri cu banca. Dosarul de la Judecătoria Sectorului 2 s-a judecat mai repede, în ianuarie fiind emisă o decizie irevocabilă faborabilă clienților de către instanța de recurs, Tribunalul București.

  Dosarul de la Tribunalul București a primit în 2012 o decizie în faza de apel, prin care se constata caracterul abuziv al clauzelor privind modificarea dobânzii în cazul apariției unor evenimente pe piața monetară, comisionul de risc, comisionul de administrare garanții, comisionul de rezervă minimă obligatorie, comisionul de monitorizare poliță de asigurare, comisionul de neutilizare, clauzele referitoare la alegerea societăților de asigurare și cele privind declararea scadenței anticipate în mod discreționar de către bancă.

  Procesul colectiv a început în anul 2010, iar clienții băncii au fost reprezentați de casa de avocatură Piperea și Asociații.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top