• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankVolksbank pare să nu fi renunțat la metodele care ”au consacrat-o” și i-au adus cel mai mare număr de clienți nemulțumiți și de procese pe rolul instanțelor românești. După ce a vândut în această vară credite ai căror clienți semnaseră angajamente de plată și le fusese promisă evitarea executării silite, banca austriacă îi ademenește în continuare pe cei ajunși în situații dificile cu promisiuni verbale lipsite de valoare.

  Concret, banca cere în continuare plata a 10% din credit, chipurile pentru a evita executarea silită, de la debitorii cu credite declarate scadente anticipat. În disperare de cauză, unii dintre aceștia se împrumută la rude, vând lucruri din casă, iau bani de la cămătari sau găsesc alte metode prin care să strângă suma respectivă, chiar dacă aceasta este de regulă mai mare decât ratele restante. Totul cu credința, insuflată de angajații băncii și de executorii judecătorești tocmiți tot de aceasta, că împrumuturile lor vor reintra în normalitate.

  După plata sumei, urmează semnarea unui angajament de plată pe șase luni, fără ca banca să își asume însă nimic în scris, ci doar verbal, prin intermediul angajaților săi.

  Dacă în această vară finalitatea celor mai multe angajamente de acest fel a fost vânzarea către un grup de recuperatori, toamna a adus o schimbare, însă nu neapărat în bine. Au apărut deja clienți care se plâng că, la scurt timp după ce au plătit 10% din credit și au semnat angajamentul de plată, s-a solicitat de către bancă încuviințarea executării silite.

  Contactați pentru a comenta această situație, reprezentanții băncii nu au răspuns încă nimic. De curând, însă, răspunsul băncii la întrebarea dacă există sau nu o procedură standard privind ”evitarea executării silite” era că soluțiile nu sunt standard și diferă de la client la client, în funcție de situația sa. După mărturiile recente ale celor căzuți în plasa celor 10%, se pare că nu e așa.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top