• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • deutsche-bankUna dintre cele mai mari banci germane – Deutsche Bank – ar putea fi amendata de către SUA și Marea Britanie cu un miliard de dolari pentru manipularea ratelor interbancare Libor și Euribor, informeaza Reuters.

  Potrivit publicației, intelegerea între Departamentul de Justiție al SUA, Departamentul de Management Financiar din Marea Britanie și cel mai mare creditor german este în pragul ruperii, deoarece banca a cheltuit deja 7.7 miliarde dolari pentru diverse litigii cauzate de acuzațiile de fraudă din ultimii doi ani.

  În decembrie 2013, Comisia Europeană a impus o amendă de 2.15 miliarde de dolari pentru manipularea Libor și Euribor celor mai mari 8 bănci Barclays, Deutsche Bank, Societe Generale, Royal Bank of Scotland, UBS, JPMorgan, Citigroup și RP Martin.

  Experții din domeniul piețelor financiare înca din 2008 şi-au exprimat suspiciunea că bancile au creat un cartel încercând să influențeze ratete dobanzilor intrebancare prin intremediul subevaluaraii propriilor cotatii, furnizand informații false cu privire la costul creditelor interbancare și ascunzand problemele legate de finanțare, precizeaza Reuters.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top