• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • credit europeÎn timp ce ”nașul” sistemului bancar autohton făcea glume cu Lenin la Banca Națională și explica presei că negocierea dintre clienți și bănci e singura soluție de rezolvare a problemelor, locotenenții săi făceau ce știu ei mai bine: prindeau clienții, îi închideau sub cușca cu franci elvețieni (pentru că leii nu mai sperie pe nimeni) și îi puneau să semneze, sub teroarea fioroaselor bestii, acte adiționale prin care să le bage în buzunar și mai mulți bani.

  Unul dintre acești locotenenți se numește Yakup Cil și este liderul grupării Credit Europe Bank. Cu abilitatea demonstrată până acum de toți membrii rețelei coordonate din ”ascunzătoarea” de pe Strada Doamnei, el a identificat perfect momentul în care francul, într-un acces de furie, a început să bage spaima în bieții împrumutați și s-a hotărât să profite de situație.

  Clienții solicită din proprie inițiativă clauzele abuzive

  Prin urmare, le-a promis acestora câteva luni de relativă liniște, din bunătatea inimii sale, fiind nevoie, din motive pur birocratice, să semneze niște hârtii. După ce săptămâna trecută prezentasem propunerea, acum știm și ce conțin hârtiile pe care victimele grupării ar trebui să le semneze pentru a fi scăpate de teroarea bestiilor elvețiene.

  În primul rând, aceștia declară în mod expres că ei au solicitat favorul din proprie inițiativă. Interesant cum pot să solicite câteva mii de clienți același lucru, dar probabil domnului Cil i se pare plauzibil. În al doilea rând, treaba cu neintroducerea de clauze sau costuri suplimentare în contracte susținută de ”nașul” Isărescu era doar pentru urechile fraierilor.

  Gruparea lui Yakup Cil le mai impune clienților șase articole noi sau modificate, și nu în beneficiul lor. Primul dintre ele este definitoriu pentru întreaga operațiune. Clienții trebuie să mai plătească un comision de 0,1% pe an, perceput lunar, pentru ”servicii suplimentare solicitate în mod expres de client”. Asta în cazul unei eliminări pe timp de doar trei luni a comisionului de administrare de 0,15%, ceea ce înseamnă că per total nu se face nicio concesie, ci dimpotrivă, se cer de la obraz bani mai mulți clientului aflat la ananghie.

  Primiți cu sorcova de la Credit Europe Bank?

  În afară de acest comision, mai trebuie plătite alte taxe pentru înscrierea garanțiilor în diverse condici și tabele, care anulează din start mare parte a scăderii de comision.

  Cea mai interesantă parte e însă de-abia la final. Clienții se angajează să le fie inspectate casele de trepădușii grupării lui Cil ”cel puțin anual” (asta înseamnă că se poate și zilnic), pentru a se asigura că nu au afumat pereții și nu au spart copiii vreun geam cu mingea.

  Motivul vine în paragraful următor. Cil vrea ca nu cumva să fie pusă în pericol în vreun fel executarea silită, atunci când aceasta, în mod inevitabil, va avea loc. Pentru a nu mai pierde timpul cu formalități, John Milton al Credit Europe Bank (avocatul, pentru cei care nu știu cine era John Milton) a pus în actul adițional și piesa de rezistență: dacă trimișilor lui Cil li se pare că ar fi cazul, se poate declanșa executarea silită, fără un motiv stabilit clar în prealabil. Doar pentru că așa consideră ei, că s-ar putea ca banii să nu mai fie recuperați sau ar putea veni un cutremur care să dărâme casa cu care au garantat camăta. Pardon, creditul.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Yakup Cil a găsit momentul să mai jupoaie un strat de piele de pe clienții Credit Europe Bank

  1. […] Yakup Cil a găsit momentul să mai jupoaie un strat de piele de pe clienții Credit Europe Bank […]

  2. vasile spune:

   Mda ,perfecta dreptate,si totusi ce e de facut cu acesti camatari legali ,ca si client nu ai nici cea mai mica putere,acum ca nici alegeri nu mai sunt

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top