• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • zamfir isarescuDeputatul PNL Daniel Zamfir a cerut Consiliului Național de Integritate (CNI) să explice de ce personalul Băncii Naționale a României nu include informații despre venituri în declarațiile de avere.

  „Asistăm în ultima perioadă la o adevărată controversă apărută în spațiul public în legătură cu publicarea veniturilor în declarația de avere de către personalul din cadrul Băncii Naționale a României. În prezent, veniturile angajaților acestei instituții nu sunt publice, informațiile respective fiind anonimizate”, arată liberalul într-o adresă trimisă luni conducerii CNI.

  El subliniază, într-un comunicat de presă că, potrivit prevederilor legale, persoanele care ocupă funcții și demnități publice, fără excepție, sunt obligate să-și publice veniturile în declarația de avere.

  Zamfir i-a mai cerut șeuflui CNI, Tiberius-Florin Tănase, să explice pe baza cărori legi s-a decis anonimizarea informațiilor referitoare la veniturile guvernatorului BNR, precum și în cazul celorlalte categorii de personal din această instituție.

  Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a anunțat săptămâna trecută că el câștigă luna 13.601 euro. Din această sumă, salariul de Guvernator este de 9.496 euro la care se adaugă indemnizația de conducere de 4.106 euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top