• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • primarPrimarul din Câmpulung Moldovenesc a anunțat că municipiul pe care îl conduce a fost executat silit de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru 2,3 milioane de lei dintr-un credit garantat de Guvern şi accesat pentru un proiect judeţean de utilităţi. Anunțul edilului bucovinean vine după ce, în ultimele zile, o mulțime de agenți economici s-au plâns că le-au fost închise afacerile din cauza unor diferențe de câțiva lei sau chiar câțiva bani în gestiune.

  Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că judeţul Suceava, reprezentat de Consiliul Judeţean, împreună cu alte 61 de localităţi, între care şi Câmpulung Moldovenesc, au contractat un împrumut în valoare de 86,3 milioane de euro de la Deutsche Bank London pentru realizarea programului „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”, informează Mediafax.

  Pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost alocată suma de 13.469.130 de euro cu o perioadă de rambursare 20 de ani şi o perioada de graţie de 5 ani de la ultima tragere. Banii au fost investiţi în construirea unei centrale termice de cogenerare, care nu a fost pusă însă în funcţiune şi nici nu va putea fi folosită vreodată întrucât nu este viabilă, potrivit primarului.

  Mihăiță Negură spune că, până în prezent, ratele de capital au fost plătite de Ministerul de Finanţe, care este garantul creditului, iar dobânzile aferente creditului şi penalităţile au fost plătite semestrial din bugetul local, până în septembrie 2014. În 5 decembrie 2014, Serviciul Fiscal Municipal Câmpulung Moldovenesc a înştiinţat Primăria că a fost emis titlu executoriu pentru suma de 2.148.855 lei , întrucât a expirat scadenţă ratei de credit din septembrie 2014, iar în 23 martie 2015 municipiul a fost obligat să achite suma de 2.305.677,81 lei reprezentând debitul aferent fondului de risc şi accesoriilor aferente debitului, mai spune edilul.

  „Primăria Câmpulung Moldovenesc este singura executată silit din cele 61 de primării. De ce doar Câmpulung Moldovenesc?”, s-a întrebat Negură. „Am luat hotărârea să întocmim, săptămâna următoare, un memoriu semnat de primari, care va fi înaintat Consiliului Judeţean Suceava , Ministerului de Finanţe şi Parlamentului Românie”, a mai spus primarul.

  Negură mai spune că nici vânzarea echipamentelor, care au rămas în cutii sigilate, nu este permisă de lege, pentru a se acoperi datoria și că locuitorii din Câmpulung Moldovenesc au de plătit, timp de 15 ani, aproximativ 18 milioane de euro pentru o investiţie nefinalizată şi care nu va funcţiona niciodată, dar care va bloca dezvoltarea municipiului.

  La Câmpulung Moldovenesc nu mai există sistem de termoficare centralizat funcţional din iarna anului 1996 când, din cauza gerului, centrala termică şi instalaţiile din apartamente au îngheţat și s-au stricat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top